Λέσβος | Με λαμπρότητα η Στρατιωτική και Μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Μυτιλήνη | (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν στη Μυτιλήνη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας επετείου της 25η Μαρτίου 1821. Παρά το δυνατό αέρα και το ψιλόβροχο πλήθος κόσμου χειροκρότησε τις ένοπλες δυνάμεις και τη μαθητιώσα νεολαία του τόπου.

«Σήμερα τιμάμε την εθνική Παλιγγενεσία του 1821 η σκέψη μας όμως είναι στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Η τραγωδία αυτή δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση από όπου κι αν προέρχεται» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και κάλεσε τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για την έκβαση της υπόθεσης αυτής.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε επιβουλή» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.

«Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την ελευθερία που μας πρόσφεραν με αίμα οι πρόγονοι μας και να αποδίδουμε τιμή ως ελάχιστο χρέος στο αίμα που χύθηκε για αυτήν», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

‘Οφείλουμε να διαφυλάξουμε όλα αυτά τα οποία οι πρόγονοι μας με αγώνες και θυσίες μας πρόσφεραν, ώστε να ζούμε με δημοκρατία, ελευθερία και εδαφική ακεραιότητα. Οφείλουμε επίσης, συλλογικά και ενωμένοι να προσφέρουμε όλοι, για να πάει ο τόπος μπροστά, με πρόοδο και ανάπτυξη, χωρίς να αφήνουμε κανένα και καμία πίσω” σημείωσε ο δήμαρχος Μυτιλής Παναγιώτης Χριστόφας.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο