Σάμος | Έφτασαν στο νησί οι πρώτοι Τούρκοι επισκέπτες | Θετικά συμπεράσματα για την έκδοση της VISA | (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρκετά χαμόγελα και μεγάλη αισιοδοξία έφερε στους επιχειρηματίες και στους φορείς του τουρισμού η πρώτη προσέγγιση τουρκικού καταμαράν από το Κουσάντασι της Τουρκίας που έφθασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο λιμάνι της Σάμου.

Το νησί δέχθηκε σήμερα επισκέπτες που θα παραμείνουν άλλοι για μια μέρα, άλλοι για δύο και άλλοι για επτά. Στη σημερινή πρώτη προσέγγιση οι ταξιδιώτες απέστειλαν μόνο τα έγγραφα για 35 βίζες. Αυτός είναι ο νέος τρόπος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Τούρκων τουριστικών πρακτόρων για να μειώσουν τον χρόνο που απαιτείται για την έκδοση βίζας στις πύλες εισόδου. Συγκεκριμένα , ένας τούρκος επισκέπτης που αιτείται βίζα στο νησί θα χρειαστεί από 10-20 λεπτά για την έκδοση της, ωστόσο αν έχει στείλει έγγραφα και φωτογραφία από την προηγούμενη μέρα ο χρόνος μειώνεται στο μισό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τουριστικοί πράκτορες από την Τουρκία που συνόδευσαν τους πρώτους επισκέπτες, το ενδιαφέρον για να επισκεφθούν τα νησιά του Αιγαίου είναι μεγάλο και ειδικότερα για τη Σάμο αναμένεται αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι που είχε αγγίξει τους 102.000 επισκέπτες. Το λιμάνι της Σάμου διαθέτει 6 γραμμές εξυπηρέτησης . Σήμερα μόνο οι 4 ήταν σε λειτουργία και κατάφεραν να διεκπεραιώσουν την εργασία σε μισή ώρα.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο