Λέσβος | Σε πλήρη εφαρμογή η χορήγηση γρήγορης Visa – 6.000 Τούρκοι για το Σεκέρ Μπαϊράμ

Περισσότεροι από 6.000 χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες θα επισκεφτούν τη Λέσβο κατά την διάρκεια της Μουσουλμανικής γιορτής «Σεκέρ Μπαϊράμ», ενώ μόνο την Πέμπτη 11 Απριλίου έφτασαν στο νησί 1.700, με πέντε καραβάκια από Αιβαλί, προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Προύσα και από άλλες πόλεις των τουρκικών παραλίων.

Από τις 6 έως τις 13 Απριλίου περίπου 1.000 τουρίστες θα κάνουν χρήση του μέτρου της γρήγορης visa, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς του νησιού δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του μέτρου, καθώς καταγράφεται μεγάλη τουριστική αύξηση από την Τουρκία.

Επιμελητήριο Λέσβου, Δήμος Μυτιλήνης, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων υποδέχθηκαν τους Τούρκους τουρίστες με μουσική, γλυκά και ούζο, οι οποίοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το θερμό καλωσόρισμα.

Στους αγαπημένους τους προορισμούς ο Μόλυβος, η Πέτρα, το Πλωμάρι και η Σκάλα Ερεσού, όπου τόσο ξενοδοχεία όσο και εστιατόρια και μπαρ, άνοιξαν για να τους υποδεχθούν, ενώ θα πραγματοποιήσουν εκδρομές και σε Αγιάσο και Μανταμάδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φορέων τουρισμού, η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί σημαντικά το 2024, ξεπερνώντας τις 100.000 χιλιάδες επισκέψεις, ενώ 73.588 επισκέφτηκαν τη Λέσβο το 2023.

Πηγή : ertnews.gr / Αναστασία Σπυριδάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο