Στη Λέσβο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης | (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά την άφιξη του στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατευθύνθηκε στο αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Λέσβου.Στελέχη, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και περαστικοί επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Κασσελάκη κατά την άφιξή του στο κτίριο της Περιφέρειας.

Με την σειρά του ο κ. Κασσελάκης, χαιρέτησε έναν προς έναν, τους εκπροσώπους των φορέων και παίρνοντας τον λόγο τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το βόρειο Αιγαίο να είναι η φτωχότερη Περιφέρεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι κάτι που μπορεί να μείνει αναπάντητο χωρίς δράση. Ο ρόλος του κράτους είναι να παρεμβαίνει όταν δεν αποδίδει η ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο κ.Κασσελάκης, δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την στάση της Κυβέρνησης αναφερόμενος στην απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε δει πολλά προβλήματα στα νησιά και έχουμε παρουσιάσει ένα φορολογικό πλαίσιο για το πώς θα ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» ανάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια της τοποθέτησης του.

Σε άλλο σημείο ο κ.Κασσελάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας σε όλα τα νησιά με την έλλειψη προσωπικού.

Ιδιαίτερα αναφορά στον Γιάννη Μπουρνού, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τον «λειτουργό της πολιτικής» επισημαίνοντας ότι βρίσκεται δυο γραφεία μετά το δικό του και «πάντα μου θυμίζει τη Λέσβο μεταφέροντας τα προβλήματα σας, δεν υπάρχει πιο στενή εκπροσώπηση της Λέσβου στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια του χαιρετισμού του ο κ.Κασσελάκης έδωσε υπόσχεση ότι θα επισκεφτεί ακόμα πολλές φορές τη Λέσβο καθώς «την επόμενη φορά ως Πρωθυπουργός δεν θα κλειστώ μέσα αλλά θα έρχομαι όπως ήρθα αυτή τη στιγμή».Μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο ο βουλευτής επικρατείας Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην άμεση επαφή με τους κατοίκους των νησιών που πραγματοποιήθηκε σε αυτή την περιοδεία καθώς και στα όσα προβλήματα που διαπιστώθηκαν αλλά και στις λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά.

Αμέσως μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Κώστας Αστυρακάκης. Καλοσωρίζοντας τον κ.Κασσελάκη δήλωσε «θαυμαστής και υποστηρικτής από την πρώτη στιγμή». Τον κ.Αστυρακάκη διέκοψε ο κ.Κασσελάκης σημειώνοντας με νόημα «να απαιτείτε από τους πολιτικούς να μην είναι άρχοντες αλλά υπηρέτες σας».

Ο κ.Αστυρακάκης στην τοποθέτηση του ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας και αφού σημείωσε, ότι ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης έκανε μια απόπειρα να συναντήσει τον κ.Κασσελάκη στη Χίο όπου βρίσκεται, αναφέρθηκε στην ιστορία της Λέσβου αλλά και στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει.Ακολούθως έλαβαν τον λόγο οι εκπρόσωποι τον φορέων της Λέσβου παρουσιάζονται ο καθένας από τη μεριά του τα προβλήματα των κλάδων της οικονομίας που εκπροσωπούν.

Πηγή : stonisi.gr

Στιγμιότυπα από την άφιξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Στιγμιότυπα από τις συναντήσεις του κ.Κασσελάκη με πολίτες και φορείς στο βίντεο που ακολουθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο