Στην Λέσβο το Σάββατο ο Δ. Καιρίδης | «Μείωση 80% των παράνομων ροών στα νησιά» | (AUDIO)

Τριήμερη περιοδεία στη Λέσβο ξεκινά από το Σάββατο 18 Μαΐου,  ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, στο Βόρειο Αιγαίο, που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Λήμνο όπου στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΝΔ στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει το μεταναστευτικό στα νησιά, τονίζοντας ότι: «Αυτή την περίοδο δεν έχουμε έξαρση του φαινομένου των παράνομων ροών. Υπάρχει βελτιωμένη κατάσταση σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, υπάρχει μια μεγάλη πτώση των παράνομων ροών και στη Λέσβο αυτό αποτυπώνεται και στη μεγάλη μείωση όσων διαμένουν στη δομή του Μαυροβουνίου. Η μείωση στις ροές έχει φτάσει το 80% αλλά στους διαμένοντες αιτούντες άσυλο είναι στο 60%. Πέρυσι είχαμε φτάσει στους 6.000 στη Λέσβο και τώρα είμαστε στους 2.000.» 

Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε το μέτρο της θεώρησης της Visa των Τούρκων επισκεπτών στα νησιά «καθώς ενισχύει το τουρισμό και την οικονομία και αλλάζει το υπόδειγμα των επισκέψεων, από τις παράνομες πάμε στις νόμιμες από τα φουσκωτά πάμε στα πλοία με διαβατήρια, με βίζες και σεβασμό στη νομιμότητα όπως το θέλουμε. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας».

Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης θα φτάσει στη Μυτιλήνη το Σάββατο στις 4.30 το απόγευμα, όπου θα επισκεφτεί την Περιφέρεια, το Δήμο Μυτιλήνης στις 6, και στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 6.30 το απόγευμα, ενώ θα μιλήσει εν όψει των ευρωεκλογών σε συγκέντρωση στο Block καφέ, στο πάρκινγκ Μυτιλήνης στις 8 το βράδυ.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, ο υπουργός Μετανάστευσης θα επισκεφτεί τη Μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου, όπου στα γραφεία της κοινότητας θα έχει συνάντηση με τον τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μόλυβο και αργότερα στην Αγιάσο με επίσκεψη στο προσκήνυμα στην Παναγία, περιοδεία στην αγορά και τέλος σε σύσκεψη στο Αναγνωστήριο, ενώ το βράδυ θα επισκεφθεί και το Πλωμάρι.

Την Δευτέρα το πρωί θα περιοδεύσει στην αγορά της Μυτιλήνης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο