Το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου η έναρξη ψεκασμού καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Αντωνέλη Αναστασίας με τους εργολάβους της Δακοκτονίας και της Παγιδοθεσίας, τον Διευθυντή και τους Επόπτες Δακοκτονίας τ της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας Λέσβου ενόψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024.

Λαμβάνοντας υπόψη της θετικές ένδειξης για μια καλή χρονιά από άποψη παραγωγής αλλά και των ελλείψεων εργατοτεχνικού προσωπικού που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια, συζητήθηκαν τρόποι για τον καλύτερο σχεδιασμό του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς.

Συγκεκριμένα, τονίστηκε στους εργολάβους η αναγκαιότητα εφαρμογής κριτηρίων για την επιλογή του κατάλληλου εργατοτεχνικού προσωπικού, η αντικατάσταση πεζοπόρων τμημάτων με μηχανοκίνητα όπου αυτό το επιτρέπει η μορφολογία του εδάφους, ο επανασχεδιασμός των περιοχών ευθύνης των συνεργείων ψεκασμού καθώς και έναρξη του πρώτου γενικού ψεκασμού το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου, εφόσον το επιτρέπουν αυτό οι καιρικές συνθήκες.

Παρακαλούμε τους ελαιοπαραγωγούς να συμβάλουν και αυτοί στο έργο καθώς και τους βιοκαλλιεργητές με την χρήση βιολογικών σκευασμάτων προκειμένου να έχουμε μια αποτελεσματική χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο