Ο Υφυπουργός Πολιτισμού στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου

Η Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, γιορτάζουν αύριο Τετάρτη, την 8η ΔεκέμβρηΗμέρα Απελευθέρωσης της Νήσου Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό και Επετείου της Μάχης του Κλαπάδου και τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:15 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό «Αγίου Ιωάννου» της Καλλονής Επίσημη Δοξολογία και Δέηση υπέρ των πεσόντων, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των μαθητών των σχολείων, σε αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η Άνοδος στον λόφο του «Τυρανιδίου» στην στήλη των πεσόντων, όπου θα ψαλεί Τρισάγιο,  το Προσκλητήριο Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε:

«Η πανδημία μας στερεί και φέτος τη δυνατότητα να διοργανώσουμε εκδηλώσεις για τη σημασία της Ημέρας που συνδέεται με την ιστορική μάχη του Κλαπάδου και οδήγησε στην αποχώρηση από το νησί των Οθωμανικών στρατευμάτων. Ω Δήμος μας όμως, συνεχίζει την προσπάθειά του να αναδείξει τη σημασία της Ημέρας για την Ελευθερία του τόπου μας και συνεχώς κάνει βήματα που αναβαθμίζουν την Επέτειο και απόδειξη αυτού, είναι η παρουσία φέτος του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη, ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης».   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο