Εορτάστηκε η Ημέρα Απελευθέρωσης της Λέσβου & Η 109 Επέτειος Της Μάχης του Κλαπάδου παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού

Παρουσία Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εορτάζεται σήμερα η 8η Δεκέμβρη, Ημέρα Απελευθέρωσης της Λέσβου από τον Οθωμανικό ζυγό και η 109η Επέτειος της Μάχης του Κλαπάδου.

Στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μηθύμνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό «Αγίου Ιωάννου» στην Καλλονή, η Επίσημη Δοξολογία και Δέηση υπέρ των πεσόντων, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, αντιπροσωπείας μαθητών και εκπροσώπων της Εκπαίδευσης.Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ακολούθησε η Άνοδος στο λόφο του «Τυρανιδίου» στην στήλη των πεσόντων και εψάλη Τρισάγιο χοροστατούντων του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου, το Προσκλητήριο Πεσόντων, για να ολοκληρωθεί η τελετή με κατάθεση στεφάνων από τις αρχές.

Παρόντες στις εκδηλώσεις, πέραν του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, ήταν μεταξύ άλλων: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Στρατηγός Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Δημήτρης Τσιπίδης, ο Υποστράτηγος, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Συνταγματάρχης Διοικητής της 22 ΔΤΕ Ιωάννης Παπουτσάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής Παπαρίδης Ευάγγελος, ο Προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Καλλονής Ευστράτιος Τσολάκης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Κατερίνα Στρατάκη.Παρόντες ακόμη οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιορδάνης Ιορδάνου, Ανδρέας Αξής, Κώστας Πάππος, Ζαχαρώ Ιωακείμ, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη, Ιωάννα Κατανάκη, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικόλαος Χήρας, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Απόστολος Βαρελτζής, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Στρατής Αλεξίου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Μυτιλήνης, Αντιδήμαρχος Στρατής Δαγκλής, ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου Νίκος Κατράνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλλονής Νίκος Χαλκιώτης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δαφίων Νίκος Μαμουρίδης.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε για την Ημέρα:

«Ο Δήμος μας συνεχίζει την προσπάθεια να αναδείξει τη σημασία της Ημέρας για την Ελευθερία του τόπου μας. Σήμερα μας τίμησε με την παρουσία του Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, λαμπρύνοντας την ημέρα που επισφραγίστηκε η απελευθέρωση του νησιού μας. Χρόνια πολλά σε όλους».

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο