Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από σήμερα

Τέλος χρόνου για τους 60 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έκαναν την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έχοντας αφήσει το επτάμηνο να παρέλθει, καθώς σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς lockdown, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που είχαν ανακοινωθεί προ ημερών.

Τι αλλάζει από σήμερα

Μεγάλη έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμού και με την τρίτη δόση, δίνουν οι επιστήμονες καθώς όπως επισημαίνουν «αντιμετωπίζει το ίδιο αποτελεσματικά και την παραλλαγή Όμικρον, όσο και τη Δέλτα».

Συνεπώς, από τη Δευτέρα όσοι είναι άνω των 60 ετών και έχασαν την προθεσμία για εμβολιασμό με την τρίτη δόση στους επτά μήνες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Στο ίδιο πλαίσιο, όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, έξι μήνες συν ένας ακόμη περιθώριο που είχαν για να εμβολιαστούν, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου.

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα για αγορές τροφίμων και ποτών αλλά και σε κομμωτήρια και φυσικά φαρμακεία. Ωστόσο, για καταστήματα λιανικού εμπορίου και κομμωτήρια θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο