Δωρεά στο κέντρο ΚΥΨΕΛΗ από το Πρωθυπουργικό γραφείο

Μια σημαντική δωρεά στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α «ΚΥΨΕΛΗ» στη Μυτιλήνη, απέστειλε το Πρωθυπουργικό Γραφείο, μετα την άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και τη μεσολάβηση του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Ιάσονα Πιπίνη.

Πρόκειται για δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου νεταξύ άλλων οι ωφελούμενοι του κέντρου να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο μέσα από την προβολή οπτικοακουστικού υλικού που ενισχύει κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες. Επίσης στην «Κυψέλη εστάλη ενα ειδικό μηχάνημα φυσικοθεραπείας.

Το αίτημα έφτασε στο Μαξίμου στο γραφείο του διευθυντή του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, μέσω του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το νησί, κ. Ιάσονα Πιπίνη μετά από επίσκεψή του στη δομή και την καταγραφή των ελλείψεων.

Σημειώνεται ότι η πρότυπη αυτή δομή προσφέρει τις υπηρεσίες της στα άτομα με αναπηρίες στη δομή από το 1997. Οπως αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε η πρόεδρος της “Κυψέλης” Βάνα Αλατερού στον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά την παραλαβή του υλικού: «Προσπαθούμε καθημερινά να ξεπερνάμε κάθε υπάρχουσα δυσκολία αλλά και όσες προκύπτουν και να στεκόμαστε επάξια στα άτομα που μας έχουν ανάγκη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία βάλλεται καθημερινά, να υπάρχουν φορείς που στηρίζουν προσπάθειες και δράσεις όπως η δική μας».

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί, σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο τονίζει πως «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη χώρα για βελτιωθούν οι υποδομές για τα Α.με.Α., ωστόσο μένουν ακόμη πολλά να γίνουν». Ο κ. Πιπίνης προσθέτει: «Προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και συνολικά η κυβέρνηση, με πολλαπλές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των Α.με.Α., έχουν δείξει έμπρακτα ευαισθησία για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η θεσμοθέτηση του “Προσωπικού Βοηθού” για Α.με.Α. Η λειτουργία της «Κυψέλης» πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, προκειμένου να μπορεί να στηρίζει τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη Λέσβο».

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο