Επίσκεψη της Μαρίας Κομνηνάκα στο ΚΥ Πολιχνίτου

Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου επισκέφτηκε τη Δευτέρα, 30 Γενάρη, το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα. Συνομίλησε με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, καθώς και με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Δημήτριο Γιανναρέλλη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εγκληματικές ελλείψεις που συνεχίζονται στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού μας, όπως ανέδειξε το πρόσφατο τραγικό περιστατικό της μεταφοράς νεκρού βρέφους με ΙΧ αυτοκίνητο, λόγω της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου. Ακόμα κι αν αυτή τη φορά, η έλλειψη αυτή δε στάθηκε η αιτία για την τραγική απώλεια του παιδιού, επιβεβαίωσε όμως την αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης με οδηγούς ασθενοφόρων, ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι βάρδιες, αλλά και την πρόσληψη διασωστών ώστε να μπορούν να συνδράμουν στα έκτακτα περιστατικά. Από τους 5 συνολικά οδηγούς, μόνο 1 είναι μόνιμος, 3 είναι επικουρικοί και ένας με μετακίνηση από το ΚΥ Πλωμαρίου, με αποτέλεσμα να μένουν σταθερά ακάλυπτες κάποιες από τις βάρδιες κάθε μήνα και να έχουν συσσωρευτεί αδιάθετες άδειες 2 ετών για τους εργαζόμενους.

Από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής επισημάνθηκε ότι έχει ζητηθεί η πρόσληψη τουλάχιστον ενός ακόμα οδηγού, προκειμένου να μπορούν στοιχειωδώς να καλύπτονται οι βάρδιες. Ακόμα τονίστηκε η αναγκαιότητα πρόσληψης τουλάχιστον ενός ακόμα παθολόγου προκειμένου να καλύπτονται όλες οι εφημερίες.

Χαρακτηριστική είναι και η έλλειψη παιδιάτρου, που καλύπτεται με επισκέπτη από το ΚΥ Πλωμαρίου 1 μόνο φορά το μήνα.

Μάλιστα από γονείς που είχαν συγκεντρωθεί με τα παιδιά τους, περιμένοντας τη σημερινή προγραμματισμένη επίσκεψη του παιδιάτρου, καταγγέλθηκε ότι αυτή ματαιώθηκε, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν για εξέταση τον επόμενο μήνα!

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες αναγκαίες ειδικότητες, όπως του γυναικολόγου και του ορθοπεδικού που επισκέπτονται μόνο μια φορά το μήνα το ΚΥ. Ενώ ακόμα επισημάνθηκε ότι σε αχρησία παραμένουν τα ακτινολογικά μηχανήματα λόγω της έλλειψης ακτινολόγου ή χειριστή, ενώ και το μικροβιολογικό υπολειτουργεί λόγω της υποστελέχωσης.

Η βουλευτής τόνισε ότι η απαξίωση της δημόσιας φροντίδας υγείας, σε όλες τις βαθμίδες της είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων, προκειμένου να υπηρετηθεί η λογική της εμπορευματοποίησης της υγείας και να δημιουργηθεί πεδίο κερδοφορίας για τον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη διεκδίκηση της πλήρους και επαρκούς στελέχωσης όλων των δημόσιων δομών υγείας, με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να πάψει και η μόνιμη ανασφάλεια των εργαζομένων με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, έχουν φτάσει να είναι η πλειοψηφία.

Δεσμεύτηκε να αναδείξει τις ελλείψεις αυτές και να διεκδικήσει την κάλυψή τους στη Βουλή, όπως έχει κάνει και με προηγούμενες παρεμβάσεις, ενώ επεσήμανε τη σπουδαιότητα των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων και την ανάγκη αυτές να μαζικοποιηθούν και να έχουν συνέχεια.

Ακόμα τους κάλεσε να σκεφτούν τι είναι αυτό που μπαίνει εμπόδιο σήμερα, ώστε παρά την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας συνεχώς να επιδεινώνεται η κάλυψη ακόμα και των πιο στοιχειωδών αναγκών του λαού και με βάση την πείρα τους να συμπορευθούν αγωνιστικά και να στηρίξουν το ΚΚΕ, ώστε να ενισχυθεί ο μόνος δρόμος που επιβεβαιώνει το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο