Ερώτηση της Ν. Τσιριγώτη για τους συμβασιούχους της ΔΕΔΑΠΑΛ | (ΒΙΝΤΕΟ)

Το θέμα της σύναψης νέας προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Μυτιλήνης με την ΔΕΔΑΠΑΛ για την απασχόληση των 84 περίπου εργαζομένων οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει από το τέλος Ιανουαρίου, έθεσε με τη μορφή ερώτησης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη. 

Στην ερώτησή της η κ. Τσιριγώτη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι 84 εργαζόμενοι έχουν επί της ουσίας απολυθεί και περιμένουν με αγωνία την ανανέωση της σύμβασής τους. Τόνισε μάλιστα ότι είναι όμηροι μια κατάστασης εδώ και πολύ καιρό και πρόσθεσε ότι υπάρχει σιγή ιχθύος για το μέλλον τους και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

Στη Νίκη Τσιριγώτη απάντησε ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο Δήμος αναζητά χρηματοδότηση για την ανανέωση των συμβάσεων αυτών.

Όπως είπε οι τελευταίες συμβάσεις είχαν ανανεωθεί με έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. «Τώρα σημείωσε, αναμένεται η αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να βρεθούν χρήματα για τις συμβάσεις αυτές. Γενικά οι διαδικασίες αυτές δεν τελειώνουν σε μία μέρα παίρνουν αρκετό χρόνο».

«Γενικότερα, πρόσθεσε ο Παναγιώτης Χριστόφας, δεν μπορεί να είναι πανάκεια αυτή η μορφή απασχόλησης. Εμείς θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος είναι οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού  οι οποίες δεν δημιουργούν και σχέσεις εξάρτησης και ομηρίες.

Πηγή : stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο