Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το «Καρναβάλ’» Μυτιλήνης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, που στο σύνολό τους συνθέτουν το «Καρναβάλ’» Μυτιλήνης! Στο επίκεντρο η Καρναβαλική Παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, με τις εκδηλώσεις ωστόσο να ξεκινούν από αυτή την Παρασκευή με όμορφες καντάδες στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Μυτιλήνης και να περιλαμβάνουν και το μεγάλο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Παρασκευή 8 Μαρτίου

Καντάδες στα σοκάκια της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού

Ο Σύλλογος κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» σε συνεργασία με τη Μικτή Χορωδία Φίλων του «Ωδείου Σκαλκώτα» οργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, εκδήλωση με καντάδες στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Η βραδινή βόλτα στα όμορφα σοκάκια θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Τζέημς Αριστάρχου και Σκρα (απέναντι από το Διοικητικό Πρωτοδικείο) και θα περάσει από τις οδούς Τζέημς Αριστάρχου, Ταγματάρχου Παπαγιάννη, Κατσακούλη, Κλαπάδου, Θέμιδος, Μικράς Ασίας, Περγάμου, Ερμού, Αγίων Θεοδώρων και Μπιζανίου για να καταλήξει στην Βερναρδάκη.

Κυριακή 10 Μαρτίου

Έναρξη του 7ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Μυτιλήνης

Το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Μυτιλήνης «επιστρέφει» έπειτα από 5 χρόνια, με έπαθλο 1.000 € και πολλά άλλα δώρα! Η εκκίνηση δίνεται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11:00, όπου οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν τους γρίφους, τους οποίους θα πρέπει να λύσουν μέσα σε λίγες ημέρες και ειδικότερα μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου, οπότε στο διάστημα 18:30 έως 20:30 το απόγευμα θα πρέπει να παραδώσουν τις λύσεις στην οργανωτική επιτροπή του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού στο Παλαιό Δημαρχείο.

Σάββατο 16 Μαρτίου

Παιδικό αποκριάτικο πάρτι

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο παιδικό αποκριάτικο πάρτι, με διαγωνισμό καλύτερων στολών, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις!

Παιχνίδια πλατείας

Την ίδια μέρα, οι ομάδες που συμμετέχουν στο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα πρέπει να περάσουν την τελική τους δοκιμασία με τα παιχνίδια στην Πλατεία Σαπφούς!

Κυριακή 17 Μαρτίου

Η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση

Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 15:30 από το λιμάνι της Μυτιλήνης (ύψος ξενοδοχείου Blue Sea) και θα καταλήξει στο Δημοτικό Θέατρο. Στο τέλος της παρέλασης θα δοθούν βραβεία για το καλύτερο άρμα αλλά και τα καλύτερα πληρώματα της παρέλασης, θα μάθουμε τους νικητές του 7ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού, που θα παραλάβουν τα έπαθλά τους, και θα ακολουθήσει ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με DJ και συναυλία με τους Efapax!

Δηλώστε συμμετοχή

Μπείτε στην… καρδιά των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης, δηλώνοντας συμμετοχή είτε στην μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση είτε στο 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού!

Κάθε ενδιαφερόμενος φορέας, σύλλογος ή ομάδα που θα ήθελε να συμμετάσχει στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 17/3 θα πρέπει να το δηλώσει στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης μέσω email στη διεύθυνση lesvostreasure@gmail.com, διεκδικώντας ένα από τα βραβεία για τα καλύτερα πληρώματα, ή γιατί όχι ακόμα και εκείνο του καλύτερου άρματος, εφόσον δημιουργήσει ένα για την παρέλαση!

Όσον αφορά το 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη φόρμα που θα βρείτε στο https://lesvostreasure.wordpress.com/ ή στο https://bit.ly/lesvostreasure, να λύσετε όλους τους γρίφους και να διεκδικήσετε το μεγάλο έπαθλο των 1.000 € και καθώς και πολλά άλλα δώρα!

Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής για το 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού λήγει το Σάββατο 9 Μαρτίου και για την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Και άλλες εκδηλώσεις

Φυσικά οι αποκριάτικες εκδηλώσεις δεν περιορίζονται στην πόλη της Μυτιλήνης, αλλά πολλές από αυτές πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά του Δήμου μας και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αναλυτικό πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο