Ο Ποδηλατικός Σύλλογος διαμόρφωσε μονοπάτια σε άλσος της Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δάσους | (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμια ημέρα του Δάσους σήμερα 21 Μαρτίου και συνεπής στο ραντεβού του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου τα τελευταία 10 χρόνια, διοργάνωσε καθαρισμό μονοπατιού σε δασύλλιο μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου χθες το απόγευμα συγκεντρωθήκαν στο άλσος κάτω από το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης και προχώρησαν σε εργασίες συντήρησης, διάνοιξης και διαμόρφωσης όπου χρειαζόταν.

Όπως σημειώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου «η περιοχή πριν από 15 χρόνια αποτελούσε το μεγαλύτερο φυτώριο νέων φίλων της ορεινής ποδηλασίας και σημείο συνάντησης. Πολύ κοντά στην πόλη, καταπράσινο, με πυκνή βλάστηση, σκιά πεύκων το καλοκαίρι και μεγάλες κλίσεις που ανεβάζουν τον πήχη της ποδηλατικής τεχνικής που απαιτείται ειδικά στα κατηφορικά. Το μέγεθος του άλσους τεράστιο. Ενδείκνυται ακόμα και για μεγάλο αγωνιστικό event. Σήμερα εγκαταλειμμένο, ασυντήρητο και ανεκμετάλλευτο περιμένει την επόμενη χρήση του που θα το εξάγει από το περιθώριο και θα το κάνει πάλι κέντρο επαφής κι απόλαυσης όσων αγαπούν τη φύση».

Στο σημείο συντηρήθηκε μια κυκλική διαδρομή με καθάρισμα, διαμόρφωση και ανάπλαση των μπερμ . Τα χέρια πολλά στην εκδήλωση αυτή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και οι εργασίες έγιναν σε χρόνο ρεκόρ. Ο σύλλογος άφησε περίπου 800 μέτρα μονοπάτια 100% καθαρά και προσπελάσιμα από κάθε άνθρωπο που θα τα διασχίσει.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο