Βραδινή ποδηλατοπορεία για την «Ώρα της Γής» από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Μυτιλήνης

Με βραδινή ποδηλατοπορεία συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Μυτιλήνης στις δράσεις για την “Ώρα της Γης”, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας που γιορτάζεται κάθε χρόνο από 190 πόλεις στον πλανήτη τα τελευταία 18 χρόνια.

Φέτος Ώρα της Γης είχε σαν σκοπό να μας υπενθυμίσει τη σύνδεσή μας με τα δάση μας και την μεγάλη ανάγκη προστασίας τους. Μπορεί η Ώρα της Γης να διαρκεί μόνο 60 λεπτά, αλλά μια ώρα δική μας μπορεί να μετατραπεί σε χρόνια για τα δάση και τη συμβολή τους στη ζωή μας.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Παγκοσμίως, κάθε ώρα που περνάει ο πλανήτης χάνει 7.500 στρέμματα δάσους. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, η περσινή χρονιά ήταν η δεύτερη χειρότερη στην ιστορία της χώρας, με την αποτίμηση των καμένων εκτάσεων να υπολογίζεται σε 1,7 εκατ. στρέμματα συνολικά. Για 18η συνεχή χρόνια η Ώρα της Γης αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία της WWF για την προστασία του περιβάλλοντος, και παράλληλα ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους μας, για να θυμηθούμε την αξία της φύσης στη ζωή μας και τη σημασία του να συμμετέχουμε στη διατήρησή της.

Φέτος γιορτάσαμε την Ώρα της Γης, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30 όπως πάντα με ποδηλατοπορεία!

Για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, πολίτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, σβήνουν στον υπόλοιπο πλανήτη, συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού!

Πρώτη χρονιά στη Μυτιλήνη ο Δήμος μας συνέβαλε ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας με προτροπή των συμπολιτών μας να σβήσουν τα φώτα, με συμβολικό κλείσιμο του φωτισμού του Παλαιού Δημαρχείου της πόλης, αλλά και παράλληλη εκδήλωση στην Πλατεία Σαπφούς “Σβήνουμε τα φώτα και στρέφουμε το βλέμμα ψηλά”. Δράση παρατήρησης της Σελήνης και των κρατήρων της με τηλεσκόπιο από την Πλατεία Σαπφούς, που απευθύνεται σε παιδιά και όχι μόνο, σε διοργάνωση του Δήμου Μυτιλήνης και της Ομάδας Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ευχαριστούμε τους φίλους της ποδηλασίας που συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά στην ετήσια πορεία του συλλόγου μας και έδειξαν ότι στην πόλη μας υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που έχει ευαισθησία για το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, την ασφάλεια στη μετακίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Επίσης, ευχαριστούμε την Τροχαία Μυτιλήνης και το τμήμα Τροχαίας του Λιμενικού Μυτιλήνης για την άψογη υποστήριξη που παρείχαν στην πορεία μας και την ασφάλεια που εξασφάλισαν στους μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας που συμμετείχαν με τα ποδήλατά τους στην ποδηλατοπορεία, στους ποδηλατικά αφιλόξενους δρόμους της Μυτιλήνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο