Απόκριες 2023 στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια που η πανδημία πάγωσε κάθε δραστηριότητα, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις επιστρέφουν δυναμικά και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, μπαίνουν μπροστά, διοργανώνοντας μαζί με τους τοπικούς συλλόγους τις «Απόκριες 2023» της Δυτικής Λέσβου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέσα από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις να στηριχθούν οι διαχρονικά δραστήριοι τοπικοί σύλλογοι που πραγματοποιούσαν κάθε χρόνο τα γνωστά καρναβάλια στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και κατόπιν σχετικών τους αιτημάτων, αποφασίστηκε η υποστήριξή τους στις δράσεις που πραγματοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια.

«Θέλουμε να τονωθούν οι τοπικές κοινωνίες μας, να προσφέρουμε χαρά στους συμπολίτες μας και να αναπτύξουμε παράλληλα το πνεύμα της συνεργασίας και τους εθελοντισμού που διέπει κάθε αντίστοιχη προσπάθεια του Δήμου, τόσο στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, όσο και σε εκείνες των Χριστουγέννων», δηλώνουν για το φετινό πρόγραμμα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αφροδίτη Βατή.

Πολιχνίτος

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – Σατυρική παράσταση στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου στις 7 το απόγευμα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – Καρναβαλική παρέλαση με άρματα στις 3 το μεσημέρι

Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μπάλος»

Αγία Παρασκευή

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου – Αποκριάτικο θεατρικό έργο στο μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στις 6.30 το απόγευμα

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – γλέντι στην πλατεία του χωριού με τους «Γιουρούκηδες» το μεσημέρι

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – Παραδοσιακή παρέλαση με άρματα και αποκριάτικα σκετς στις 11.30 το πρωί

Διοργάνωση Λαογραφικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής

Καλλονή

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – Αποκριάτικη παρέλαση από διάφορες ομάδες πολιτών τον κόσμο στις 3.30 το μεσημέρι. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το θεματικό σπιτάκι της Καλλονής και θα καταλήξει στο λουτρό όπου θα γίνει πάρτι με κλόουν και dj – Διοργάνωση Σύλλογος Εθελοντών Καλλονής

Μεσότοπος

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – 11:00 Καυστική σάτιρα της επικαιρότητας, οργανωμένα γκρουπ καρναβαλιστών, κουδουνάτοι κεράσματα με κολοκυθόπιτα κ.λπ.

Διοργάνωση – Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσότοπος

Στύψη

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – Το παραδοσιακό Στυψιανό καρναβάλι της Κοινότητας Στύψηςμε σάτιρα στις 12 το μεσημέρι. Διοργάνωση Κοινότητα Στύψης με το Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης

Μήθυμνα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου- 8ο Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν»

Διοργανώνεται από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Παράκοιλα

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – Ζαχαρομουτζουρώματα – παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών με αλευροπόλεμο και ζαχαροπόλεμο. Διαγωνισμός χαρταετού και μπουφές με πλούσια εδέσματα. Πάρτι με DJ που θα παίζει μουσική.

Διοργάνωση Παραδοσιακός Σύλλογος Παρακοίλων Ροδόδεντρο

Σκουτάρος

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου- Σκουταριώτικα Κούλουμα στην Λούστρα, στις 12:00

Διοργάνωση Κοινότητα Σκουτάρου

Ερεσός

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου-

Διοργάνωση Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ερεσίων «Φανίας» στις 12:00 στη Πλατεία του Γιαλού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο