Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λέσβο

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΣΒΟΣ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο. Πρώτος σταθμός αμέσως μετά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο ήταν σε έναν από τους κινητούς σταθμούς επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της ΕΛ.ΑΣ. όπου ενημερώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή βορείου Αιγαίου Λευτέρη Ντουρουντούς για την επόπτευση της θάλασσας με σύγχρονα μέσα σε συνεργασία με το Λιμενικό.

Επίσκεψη Πρωθυπουργού σε σκάφος του Λιμενικού στη Μυτιλήνη

Αμέσως μετά στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ανέβηκε σε σκάφη του Λιμενικού συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Σώματος Θεόδωρο Κλιάρη. «Είχα συνομιλήσει με τον Αρχηγό του Λιμενικού τον κ. Κλιάρη και του είπα ότι θέλω να βρεθώ πριν το γύρισμα του χρόνου εδώ στη Μυτιλήνη, προσωπικά, να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και να ξέρετε ότι απολαμβάνετε όχι μόνο της εκτίμησής μας αλλά και της έμπρακτης στήριξης. Και αυτό είναι κάτι το οποίο βλέπετε και θα το δείτε και στην πορεία, στις δυνατότητες που έχετε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας, στα περισσότερα μέσα τα οποία προσθέτει συνέχεια το Λιμενικό σε σκάφη όλων των ειδών, στην ενίσχυση σε ανθρώπινους πόρους.

Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ όπου και ξεναγήθηκε στη δομή από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Μάνο Λογοθέτη.

Ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεκινώντας από τα αντιπλημμυρικά και είχε συνομιλία με τους τοπικούς παράγοντες.

Αναφερόμενος στον χώρο για την κατασκευή νέας μόνιμης δομής εντός του 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Ήταν κοινή συμφωνία και με την πρόεδρο της Επιτροπής ότι θα βρούμε μία τοποθεσία στην οποία θα είναι σύμφωνοι όλοι -ή όσο το δυνατόν περισσότεροι εν πάση περιπτώσει- εκ των τοπικών παραγόντων. Χαίρομαι που αυτό έχει επιτευχθεί και νομίζω ότι τώρα θα τρέξουμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να πάμε σε μία μόνιμη δομή, πολύ καλύτερη από αυτήν, για να δώσουμε τη μόνιμη λύση που είχαμε δεσμευτεί».

Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λέσβο ολοκληρώθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης “Βοστάνειο”, το οποίο ενισχύθηκε με 57 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και επικουρικού προσωπικού, λέγοντας χαρακτηριστικά «Το σύστημα υγείας θα είναι εδώ, πιο ισχυρό και μετά την πανδημία»

Σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού παρόν ήταν και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ο οποίος τον υποδέχτηκε στον αερολιμένα Μυτιλήνης κάνοντας μία ολιγόλεπτη συνομιλία, συζητώντας για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ, ενώ τέθηκε και το θέμα χρηματοδότησης από την πολιτεία για την πραγματοποίηση αναπτυξιακών έργων στο Δήμο Μυτιλήνης.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο